Доступність посилання

ТОП новини

Рада заслухає Захарченка


Віталій Захарченко
Віталій Захарченко
Верховна Рада на засіданні 25 жовтня має намір заслухати під час години питань до уряду звіт міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка про причини недопуску депутатів на засідання Київської міської ради. Про це заявив голова фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час виступу в парламенті.

«Ми домовилися, що Захарченко буде присутнім на годині питань до уряду і буде письмово й усно відповідати, чому міліція зловживає своїми правами й охороняє бандитів у Київраді», – сказав він.

За словами Яценюка, на нараді керівників фракції досягли домовленості про звернення голови Верховної Ради Володимира Рибака до Захарченка із проханням пояснити поводження міліції сьогодні під Київрадою.

Рибак підтвердив ці домовленості.

Сьогодні лідери опозиційних парламентських фракцій УДАР Віталій Кличко, «Свобода» Олег Тягнибок і «Батьківщина» Арсеній Яценюк, а також інші депутати опозиційних фракцій пройшли на територію Київради, яка проводила засідання, але не змогли потрапити до будівлі.

Встановлений раніше кордон правоохоронців і захисні щити не дозволили парламентарям проникнути до будівлі через центральний вхід. Згодом їх пропустили до бічного входу Київради, проте двері були зачинені.

Опозиція сьогодні проводила мітинг на знак протесту проти проведення засідання Київради, яку називає нелегітимною.
XS
SM
MD
LG