Доступність посилання

ТОП новини

Азаров розкритикував керівників підприємств за борги із зарплат


Микола Азаров
Микола Азаров
Прем’єр-міністр України Микола Азаров називає неприпустимим зростання заборгованості із зарплат на українських підприємствах. Про це він заявив, відкриваючи засідання Кабінету міністрів.

Азаров закликав місцеву владу суворо контролювати факти виникнення такої заборгованості.

«Середньомісячна зарплата в Україні на 1 вересня 2013 року стала на 257 грн вище, ніж рік тому. Але проблему повноти розрахунків роботодавців з працівниками вирішити поки не вдалося. Хоча, починаючи з березня, рівень заборгованості кожного місяця скорочується, є факти виникнення «нових» боргів. Це неприпустимо», – сказав прем’єр.

Він нагадав, що президент Віктор Янукович висунув завдання скоротити заборгованість із зарплати, незалежно від форми власності підприємства. «Все це завдання місцевих органів влади і відповідних міністрів, якщо йдеться про державні підприємства», – наголосив голова уряду.

За його словами, в уряді розроблені чіткі графіки скорочення заборгованості. «І тих керівників, які не дотримують графіків, умовляти не будемо. Використовуватимемо всі доступні важелі, щоб захистити права людей на оплату праці», – запевнив Азаров.

За даними Держстату, обсяг заборгованості з виплати заробітної плати в Україні на 1 вересня становив 982,9 мільйона гривень.
XS
SM
MD
LG