Доступність посилання

ТОП новини

До суду в Києві привезли Маркова


Ігор Марков
Ігор Марков
До Печерського райсуду Києва привезли колишнього народного депутата з фракції Партії регіонів Ігоря Маркова, затриманого вчора ввечері в Одесі.

Суд має розглянути питання про обрання йому запобіжного заходу. Лідера проросійської партії «Родіна» звинувачують у хуліганських діях у 2007 році.

Як передає корреспондент Радіо Свобода, Марков спілкується в залі суду з дружиною, засідання має початися найближчим часом. Журналістів до залу суду пустили, але знімати відео заборонили.

Адвокат Маркова Олександр Казарновський перед засіданням висловив припущення, що суд заарештує його підзахисного.

«Законів у цій країні немає. Вони просто коять, що хочуть. Зараз його звинувачують у тому, що він організував групу невідомих людей, які здійснювали хуліганські дії. Він нікого не бив. Слідство ж вважає, що він ударив Безеду один раз. Це те, що вони виклали у повідомлені про підозру. Йому загрожує санкція до семи років позбавлення волі. Я думаю, що його арештують. Його для цього і затримували, і везли до Києва», – сказав адвокат.

Вчора Маркову, якого викликали на допит до Одеського обласного управління міліції, вручили повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, – хуліганство, мовиться в повідомленні управління зв’язків із громадськістю МВС.

Ідеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника російській імператриці Катерині ІІ: Ігоря Маркова підозрюють в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо у самому побитті громадян, повідомили в МВС.

У вересні Вищий адміністративний суд позбавив Ігоря Маркова мандата, погодившись із аргументами позивачів, що результати виборів в одномандатному окрузі № 133 в Одесі минулого року, де той був обраний, неможливо встановити.

Сам Марков стверджував, що це політична помста владної Партії регіонів за те, що він далі стоїть на проросійській позиції, яка розбігається з нинішнім офіційним курсом влади України на євроінтеграцію.
XS
SM
MD
LG