Доступність посилання

ТОП новини

Церкви закликали вірян вшанувати пам’ять жертв Голодомору


Українська православна церква Київського патріархату й Українська греко-католицька церква разом з Громадським комітетом вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні закликали вірян приїхати до Києва 23 листопада на поминальні заходи.

Це спільне звернення оприлюднили сьогодні архиєпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ (Київського патріархату) владика Євстратій (Зоря), керівник департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ отець Олекса Петрів і філософ та дисидент Євген Сверстюк.

Також УПЦ КП і УГКЦ закликають вірян долучитися до організації Всенародного дня пам’яті у столиці України: делегувати представників від церковної громади, аби віддати шану загиблим родичам і землякам, на акцію вшанування пам’яті жертв Голодомору 23 листопада з 14:00 до 17:00 біля Меморіалу пам’яті жертв Голодоморів в Україні.

Як заявив Владика Євстратій (Зоря), «УПЦ МП також готує аналогічне звернення подібного змісту до своїх вірних, і ми сподіваємося, що завдяки участі віруючих як на місцях, так і в Києві 80-ті роковини Голодомору-геноциду будуть вшановані гідно. Ми зробимо все, щоб ця пам’ять була дійсно вічною, так само, як ми завжди на заупокійних відправах проголошуємо вічну молитовну пам’ять спочилим».
XS
SM
MD
LG