Доступність посилання

ТОП новини

Онищенка таки зняли з керівника Росспоживнагляду – речниця прем’єра Росії


Геннадій Онищенко, архівне фото
Геннадій Онищенко, архівне фото
У Росії Геннадій Онищенко звільнений від виконання обов’язків керівника Росспоживнагляду через закінчення укладеного на річний термін трудового договору і одночасно призначений помічником голови уряду, повідомила сьогодні прес-секретар прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва Наталя Тімакова.

За її словами, ще рік тому під час укладення цього контракту Медведєв пропонував Онищенкові після його закінчення перейти на посаду свого помічника, і нині прем’єр підписав розпорядження про це.

Тимчасовим виконувачем обов’язків керівника російської Федеральної служби нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини наразі буде дотеперішня заступник керівника Ганна Попова, сказала речниця прем’єра.

Учора про відхід Геннадія Онищенка з посади керівника Росспоживнагляду заявляла віце-прем’єр-міністр Росії Ольга Голодець, але тоді він сам різко зреагував на ту заяву, назвавши заступника голови уряду «дивним персонажем, що не належить до числа людей, які ухвалюють рішення». Тімакова вчора казала, що розпорядження Медведєва про відставку Онищенка на той час іще не було.

Геннадій Онищенко очолював Росспоживнагляд від самого заснування цього відомства 2004 року і з того часу багато разів запроваджував заборони на ввезення до Росії продуктів із сусідніх країн, із якими в Росії на той час якраз напружувалися відносини, через що ці заборони критикували як політично мотивовані. Перед тим, із 1996 до 2004 року, він був головним санітарним лікарем Росії.
XS
SM
MD
LG