Доступність посилання

ТОП новини

Посол США: «Угода про асоціацію з ЄС відкриває перед Україною фантастичні можливості»


©Shutterstock
©Shutterstock
Сполучені Штати активно підтримують підписання Україною Угоди про асоціацію і вільну торгівлю з Європейським Союзом.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, виступаючи у вівторок увечері на презентації щорічного аналітичного звіту Американської торговельної палати в Україні. Він сказав:

«Уряд США рішуче підтримує підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС та зміцнення її інституційних відносин з Європою. Ми розглядаємо Вільнюський саміт, що відбудеться наприкінці наступного місяця, як нагоду для України просуватися вперед на шляху до становлення сучасної європейської демократії з процвітаючою економікою».

За словами посла, Угода містить ясні економічні вигоди та обіцяє фантастичні можливості для приваблення інвестицій. Проте аби капітал ринув в Україну, умови на місці мають покращитись, – сказав дипломат. Він нагадав про необхідність вирішити проблему захисту прав інтелектуальної власності:

«Критично важливим завданням на кілька наступних місяців має стати захист прав інтелектуальної власності. Це дасть велетенський поштовх зростанню інвестицій, інновацій і підприємництва. Український уряд слушно визначив вирішення проблеми пріоритетним завданням, і уряд США це вітає. Однак настав час перейти від добрих намірів до конкретних дій».

Джеффрі Пайєтт наголосив також на необхідності зміцнити верховенство права.

«Суди мають виносити справедливі та послідовні рішення, податківці – застосовувати закони однаково до всіх, і ситуацій, де бракує верховенства права, слід уникати. Адже це руйнує інновації, відохочує розширення існуючих бізнесів та прихід в країну нових», – заявив посол США.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG