Доступність посилання

ТОП новини

Міліція не встановила факту умисного пошкодження дошки Шевельову в Харкові


Пам’ятна дошка Юрію Шевельову, яка висіла на будинку в Харкові (фото: maidanua.org)
Пам’ятна дошка Юрію Шевельову, яка висіла на будинку в Харкові (фото: maidanua.org)
Міліція не встановила фактів умисного пошкодження меморіальної дошки мовознавцеві Юрію Шевельову в Харкові. Про це йдеться у відповіді начальника Дзержинського райвідділу міліції Харкова Володимира Кішкіна одному з ініціаторів встановлення дошки Шевельову Романові Черемському.

«Після перевірки фактів умисного пошкодження меморіальної дошки Шевельову Ю. В. встановлено не було. Рекомендуємо Вам за фактом пошкодження майна звертатися до суду», – мовиться в документі.

У висновку міліції, текст якого цитують ЗМІ, йдеться про те, що правоохоронцям не вдалося встановити, хто демонтував дошку Шевельову. Водночас у документі зауважують, що рішення про демонтаж дошки передбачалося розпорядженням міського голови і сесією міськради.

У вересні в Харкові знищили пам’ятну дошку видатному філологові, професору Юрієві Шевельову. Дошку розтрощили через півгодини після голосування депутатів міської ради про скасування рішення топонімічної комісії від 2011 року про встановлення меморіальної дошки всесвітньо відомому мовознавцеві. Міський голова, який підписав рішення про демонтаж дошки ще під час сесії, заявив, що пам’ятну плиту розбили невідомі і він до цього не має стосунку. В оргкомітеті вшанування пам’яті Шевельова не повірили словам міського голови і вимагали від міліції ретельного з’ясування обставин знищення дошки.
XS
SM
MD
LG