Доступність посилання

ТОП новини

Янукович має ухвалити рішення по Тимошенко – Власенко


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Президент Віктор Янукович має ухвалити «тяжке для нього рішення» у справі колишнього прем’єра Юлії Тимошенко і не перекладати відповідальність за це на парламент. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сьогодні в парламенті заявив захисник екс-прем’єра Сергій Власенко.

«Замість того, щоб швидко і якісно вирішити питання наслідків політично мотивованого правосуддя, у будь-який із тисячі можливих для нього способів, Віктор Янукович продовжує робити те, що голова МЗС Польщі Радослав Сікорський назвав блефом», – сказав Власенко.

«Способів вирішення цього питання є декілька. Серед них той, що був запропонований ЄС – підписання Януковичем указу про помилування Юлії Тимошенко на підставі заяви місії Кокса-Квасневського, яка з 4 жовтня вже є в Януковича. Цей спосіб є компромісним, оскільки він не вирішує основного питання про повну політичну і юридичну реабілітацію Тимошенко, на якій вона наполягає. Але Юлія Володимирівна готова до такого компромісу, розуміючи важливість підписання угоди про асоціацію», – додав захисник Тимошенко.

Всю відповідальність за вирішення цього питання Власено покладає на Януковича. «Він – людина, яка відповідає за дії української влади, тому він зобов’язаний, не перекладаючи ні на кого відповідальність ухвалити це тяжке для нього рішення», – заявив Власенко.

За його словами, парламент має свою компетенцію. «Сьогодні опозиція внесла законопроект про заборону вибіркового правосуддя, яким відбувається повна політична і юридична реабілітація Тимошенко. Це один з тих шляхів, які на сьогодні є», – додав Власенко.

Спікер Володимир Рибак пообіцяв сьогодні після 12:00 поставити на голосування два законопроекти про лікування ув’язнених за кордоном, авторами яких є позафракційні депутати Сергій Міщенко і Анжеліка Лабунська.

Крім того, після того, як опозиція заявила, що вносить до парламенту законопроект про заборону вибіркового правосуддя, Рибак заявив, що поставить його на розгляд депутатів.

На даний час в парламенті триває перерви – лідери фракцій на нараді в спікера.
XS
SM
MD
LG