Доступність посилання

ТОП новини

Питання Тимошенко комісія з помилувань сьогодні не розглядатиме – Власенко


Захисник екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що комісія з питань помилування при президентові України сьогодні не розглядатиме клопотання про «часткове помилування» Тимошенко.

«Я хочу нагадати, що сьогодні засідатиме так звана комісія з помилування, яка відмовилася розглядати клопотання стосовно Юлії Володимирівни Тимошенко, незважаючи на те, що це клопотання підписали понад 170 народних депутатів і місія Європарламенту та керівники церков і відомі українці», – сказав Власенко.

На початку цього місяця представники місії Європарламенту Пет Кокс і Александр Квасневський передали Юлії Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині, й екс-прем’єр її прийняла. Крім того, вони подали президентові України прохання про помилування Тимошенко.

Проте Янукович заявив, що Верховна Рада має ухвалити рішення про можливість лікування екс-прем’єра за кордоном, і пообіцяв підписати такий закон.

Вирішення проблеми вибіркового правосуддя, і зокрема, питання Тимошенко, в ЄС називають ключовим для підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом на саміті у Вільнюсі наприкінці листопада.
XS
SM
MD
LG