Доступність посилання

ТОП новини

УДАР: ухвалення закону, що може зашкодити Кличкові балотуватися, є провокацією


Віталій Кличко
Віталій Кличко
У фракції УДАР називають ухвалення закону про внесення змін до Податкового кодексу України, що стосується обліку і реєстрації платників податків, провокацією проти лідера фракції Віталія Кличка.

«Поправка № 76 спрямована проти Віталія Кличка. Це абсолютно зрозуміло, ...щоб були підстави для якихось відмов у реєстрації», – сказав народний депутат від фракції УДАР Віктор Чумак.

В ухваленому законі парламент підтримав поправку, згідно з якою «у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона (особа) вважається такою, що не проживає в Україні».

Чумак нагадав, що в законі про вибори президента є норма, згідно з якою на посаду глави держави може балотуватися громадянин, який «постійно проживає на території України протягом 10 років». Цю поправку до законопроекту подав депутат від фракції «Батьківщина» Ігор Бриченко.

«Розумієте гру слів? Ось у чому фокус цього закону. Це безглузда поправка і, на мій погляд, це зроблено для того, щоб збурити парламент, обурити нашу позицію, бо вже зрозуміло, що Янукович не хоче ні асоціації, ні європейської інтеграції, і треба в будь-який спосіб зірвати євроінтеграцію», – наголосив він.

Під час ранкового засідання при розгляді цього законопроекту фракція УДАР оточила президію парламенту, наполягаючи на регламентних порушеннях, і перервала доповідь депутата від фракції Партії регіонів Віталія Хомутинніка щодо названого законопроекту.

Після цього спікер Володимир Рибак поставив на голосування цей законопроект взагалі без обговорення, і він був ухвалений у цілому.

Ранкове засідання парламенту закрили достроково, лідери фракцій перебувають у кабінеті в Рибака. Вечірнє засідання має відкритися о 16:00.
XS
SM
MD
LG