Доступність посилання

ТОП новини

Суд над міліціонерами, звинуваченими у втечі Мельника, перенесли


Петро Мельник
Петро Мельник
Броварський міськрайонний суд Київської області переніс слухання за обвинуваченням двох міліціонерів, яких звинувачують у недбалості, що призвела до втечі колишнього ректора Податкового університету Петра Мельника на наступний тиждень. Причиною цього стала неявка захисника обвинуваченого Василя Удовиченка.

Суддя Микола Шевчук, який головував на суді, призначив наступне судове засідання на 28 жовтня.

Начальник відділу прокуратури Київської області Андрій Матвіяс пояснив, що відповідно до законодавства суд повинен рахуватися із позицією обвинуваченого.

«Не з’явився захисник обвинуваченого Удовиченка. Він повідомив причину своєї неявки у зв’язку із зайнятістю в іншому судовому процесі. Обвинувачений Удовиченко заявив клопотання щоб перенести судовий розгляд у зв’язку з відсутністю обраного ним захисника. Кримінально-процесуальне законодавство не дає нам можливості розглядати кримінальне провадження без участі, обраного ним захисника. Тому і відбулося перенесення судового засідання», – заявив Матвіяс.

Обвинувачений у хабарництві Мельник у серпні втік з-під домашнього арешту, знявши електронний браслет. За даними Генпрокуратури, він перебуває у США, у Каліфорнії. У ГПУ заявили, що, попри відсутність договору про екстрадицію між Україною і США, відомство проситиме американських колег видати Мельника «на умовах взаємності».

У недбалості, яка призвела до його втечі, звинувачують двох міліціонерів ¬ Миколу Бедрія і Василя Удовиченка. Їм висунули звинувачення за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 5 років. Самі ж правоохоронці своєї провини не визнають.
XS
SM
MD
LG