Доступність посилання

ТОП новини

Комісія з помилувань не розглядала клопотання про Тимошенко


Комісія з питань помилування при президентові України не розглядала сьогодні клопотання спостережної місії Європарламенту (Кокса-Квасневського) про помилування колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомила перший заступник міністра юстиції України, член комісії Інна Ємельянова.

За її словами, які наводить агентство «Інтерфакс-Україна», вона не знає про таке клопотання і взагалі не бачила жодного з клопотань щодо помилування Тимошенко.

У свою чергу, голова Державної пенітенціарної служби Олександр Лісіцков також підтвердив, що ні клопотання місії Пата Кокса і Александра Квасневського, ні інші прохання про помилування колишнього прем’єра на засіданні комісії сьогодні не розглядалися.

Члени комісії додали, що її наступне засідання відбудеться в листопаді, але точна дата проведення наразі не відома.

Європейський союз вважає звільнення Юлії Тимошенко, чи принаймні дозвіл їй на виїзд за кордон на лікування, за одну з фактичних передумов підписання з Україною договору про асоціацію. Опозиція вважає, що одним із способів вирішення цієї справи могло б бути помилування колишнього прем’єра за клопотанням місії Європарламенту, уповноваженого з питань людини, захисту Тимошенко тощо.
XS
SM
MD
LG