Доступність посилання

ТОП новини

Саміт ЄС почався на тлі звинувачень навколо американського прослуховування


Саміт ЄС почався на тлі звинувачень навколо американського прослуховування
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
У Брюсселі сьогодні почався саміт Європейського союзу на тлі звинувачень навколо таємних американських програм стеження, зокрема за телефонними контактами, у країнах Європи та інших.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, прибувши на саміт, що після звинувачень у прослуховуванні американцями її мобільного телефону необхідно відновлювати довіру у відносинах між ЄС і США.

У Сполучених Штатах речник Білого дому Джей Карні не став сьогодні коментувати цю справу, хоча вчора він же заявляв, що США нині не підслуховують телефон канцлера Німеччини і не будуть робити цього в майбутньому, але при цьому не уточнив, чи не ставалося цього в минулому.

На саміті керівники країн Євросоюзу, як очікують, мають обговорити, як зміцнити ще нестійке економічне відновлення після кризи, а також заходи, пов’язані з дедалі більшим напливом до країн ЄС мігрантів із Північної Африки й Близького Сходу. Президент Франції Франсуа Олланд після повідомлень попередніх днів про такі ж масові програми США стеження за мільйонами телефонних контактів у його країні домагався також внести тему американського шпигування до офіційного порядку денного саміту.
XS
SM
MD
LG