Доступність посилання

ТОП новини

В Україні у політиці не кадри, а гаманці вирішують усе (огляд преси)


Київ – Незважаючи на видиму безвихідь, експерти газети «Сегодня» не вважають ситуацію з Юлією Тимошенко зовсім безнадійною. Вони переконані, що влада й опозиція домовляться, хоча і не без допомоги Заходу. Насамперед, знадобиться допомога єврокомісара Фюле, який в останній місяці дуже позитивно впливав на роботу українського парламенту, вважає експерт.

Увесь світ рухається за допомогою економічних важелів, але в українській політиці гроші з мірила матеріального буття перетворилися на релігійний символ та пристрасть, стверджує дописувач газети «День». І хоча вважається, що не можна одночасно служити Богові і мамоні, але нинішня українська влада навчилася стояти навколішки перед різними образами. У вислові «стратити не можна помилувати» вона ставить суму замість коми. Дорогу до Європи владі підказали не переконання, а умови кредитування. Непривабливість Митного союзу зосередилася в ціні на газ. Гіпертрофований меркантилізм диктує звичаї повсюдно. Сума приведе до тюрми, сума з неї виведе. Результат виборів визначають теж суми, вважає автор статті. Гаманці, а не кадри вирішують усе. За такими правилами живуть українські політики. Намагаючись прогнозувати майбутні події не варто обтяжуватись політологічними дослідженнями. Потрібно лише стежити, куди прямують гроші, зазначає дописувач. Стаття називається – «Суми «за» і «проти» тюрми».

Учителі, батьки та видавці обурені новими підручниками – морально застарілими, з помилками та порушенням авторських прав. Натомість Міносвіти шукає виправдань та говорить про... організовану кампанію з дискредитації цих видань. Докладніше з проблемою знайомить газета «День» у матеріалі «Наробили помилок».

У вересні українці поклали на гривневі депозити терміном понад два роки максимальний обсяг ресурсів за останні п'ять років – 898 мільйонів гривень, підрахували у Нацбанку. Банкіри пов’язують нарощування портфеля довгострокових вкладів з бажанням громадян зафіксувати високі відсотки на тривалий термін. Однак тренд популярності короткострокових вкладів складно зламати, зауважують експерти газети «Комерсант Україна». Адже довгострокові вклади займають лиш 3% від загальних вкладів.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG