Доступність посилання

ТОП новини

Лукаш: до завершення суду помилування Тимошенко не розглядатиметься


Олена Лукаш
Олена Лукаш
Міністр юстиції України Олена Лукаш заявляє, що до завершення судових процесів стосовно екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко питання її помилування не розглядатиметься. Про це вона сказала в коментарі агентству УНІАН, відповідаючи на запитання про роботу комісії з помилування.

«Комісія з помилування вже визначилася ще в квітні. Нема підстав. Передчасно робити висновок до завершення судових процедур», – вкотре наголосила міністр.

На уточнення, чи це питання ще може бути розглянуто комісією, Лукаш сказала: «Я переконана, що ні». «До завершення судових процесів тяжкі злочини, підозра у тяжких злочинах, також решта сукупних обставин, на які не хочу зараз витрачати час, унеможливлюють розгляд комісією цього питання. Це вирішено остаточно», – наголосила міністр.

Європейський союз вважає звільнення Юлії Тимошенко, чи принаймні дозвіл їй на виїзд за кордон на лікування, за одну з фактичних передумов підписання з Україною договору про асоціацію. Українська опозиція вважає, що одним із способів вирішення цієї справи могло б бути помилування колишнього прем’єра за клопотанням місії Європарламенту, уповноваженого з питань людини чи захисту Тимошенко.
XS
SM
MD
LG