Доступність посилання

ТОП новини

Рибак звинувачує опозицію в можливому зриві підписання угоди з ЄС


Володимир Рибак
Володимир Рибак
Голова Верховної Ради Володимир Рибак звинувачує опозицію у можливому зриві підписання угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом. Про це Рибак сказав під час виступу перед послами країн Євросоюзу, акредитованими в Україні.

«Блокування опозиційними силами виконання одного із принципових зобов’язань України перед європейською спільнотою, я маю на увазі справу Тимошенко, можна розцінити не інакше як спробу перекласти відповідальність за зрив європейських прагнень України та її народу на своїх політичних опонентів та обрану населенням владу», – сказав Рибак.

«Лідери парламентської опозиції фактично перетворюють державу з 45-мільйонним населенням у заручницю власних політичних інтересі та ставлять під загрозу можливість підписання угоди про асоціацію, яка відкриває нові історичні шанси для європейського розвитку України», – наголосив Рибак.

За його словами, вперше за роки незалежності в українському суспільстві склався стійкий політичний консенсус і масова підтримка переважною більшістю населення європейської інтеграції України.

Рибак наголосив, що президент, уряд і Верховна Рада практично виконали «величезний обсяг домашніх завдань», які відкривають можливість підписання угоди з ЄС.

Україна розраховує підписати угоду про асоціацію на саміті у Вільнюсі наприкінці листопада. Європейський союз вважає звільнення Юлії Тимошенко, чи принаймні дозвіл їй на виїзд за кордон на лікування, за одну з фактичних передумов підписання з Україною договору про асоціацію.
XS
SM
MD
LG