Доступність посилання

ТОП новини

Питання права в «проблемі Тимошенко» вичерпано – Гавриш


Степан Гавриш, екс-віце-спікер парламенту
Степан Гавриш, екс-віце-спікер парламенту
Включення наступного пленарного тижня до порядку денного Верховної Ради
трьох законопроектів щодо Юлії Тимошенко не вирішить це питання. Таку думку висловив Радіо Свобода екс-віце-спікер Верховної Ради Степан Гавриш.

На його погляд, ніякої логіки у двох законопроектах авторства Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської (щодо лікування ув'язнених за кордоном) немає. Передусім тому, що екс-прем’єр у кайданках в еміграцію не поїде, вона прагне залишитися активним політичним гравцем в Україні, переконаний екс-віце-спікер. Ще один законопроект – від опозиції – теж не має шансів на ухвалення, прогнозує Степан Гавриш.

«Я юрист і вважаю, що питання права в «проблемі Тимошенко» вичерпано. Це питання політики. Президент – надзвичайно сильний гравець. Він особисто веде цю політику і він перекинув м’яч на сторону опозиції. Опозиція розгубилася, вона почала писати якісь закони. Навіть законопроект Арсенія Яценюка, який по своїй суті є правильним, але є, по суті, дуже емоційною відповіддю президенту. Він ніколи не пройде, бо мова йде про визнання в Україні політичних судів по суті справи. Таких судів не існує. І тому мені здається, що опозиція так і не знайшла відповіді», – каже Гавриш.

За включення до порядку денного Верховної Ради всіх трьох проектів, які стосуються Тимошенко, в одному пакеті проголосували 367 депутатів.

Повний текст розмови зі Степаном Гавришем читайте ТУТ.
XS
SM
MD
LG