Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії сьогодні «день тиші» перед президентськими виборами


У Грузії сьогодні останній день перед президентськими виборами. Найбільш вірогідним переможцем вважається кандидат від правлячої коаліції «Грузинська мрія» Ґіорґі Марґвелашвілі. Два інші основні кандидати – колишні спікери парламенту Давіт Бакрадзе і Ніно Бурджанадзе, за оцінками місцевих політологів, змагаються лише за друге місце, а також за право брати участь у другому турі голосування, якщо переможець не визначиться в першому турі.

Прем’єр-міністр Бідзіна Іванішвілі напередодні заявив, що другого туру президентських виборів «бути не повинно», бо кандидат від правлячої коаліції Марґвелашвілі «переможе в першому ж турі».

Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі і його соратники сприймають майбутні вибори глави держави як оформлення колишньої правлячої партії «Єдиний національний рух» (ЄНР) як єдиної опозиційної сили. Саакашвілі, виступаючи перед студентами за два дні до виборів, звинуватив уряд Іванішвілі в припиненні реформ і попередив, що не має наміру миритися з «поверненням країни в минуле».
XS
SM
MD
LG