Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк закликав Путіна знести «стіну погроз, ворожості і торгових війн»


Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк звернувся із закликом до президента Росії Володимира Путіна «знести стіну погроз, ворожості і торгових війн», яку Росія зводить, щоб не допустити вступу України до ЄС. Про це він заявив під час дискусії в рамках 37-ої Європейської зустрічі Тристоронньої комісії у Кракові у неділю, 27 жовтня, повідомляє прес-служба ВО «Батьківщина». За словами Яценюка, зараз існує велика напруга між Україною та Росією.

«Нова стіна відсутності співпраці між Україною, яка прагне бути частиною Європейського союзу, та Росією», – додав політик.

«Пане Путін, знесіть цю стіну. Ми хочемо бути партнерами – ми як Україна, ми як члени ВТО і як друзі, які хочуть досягти успіху», – наголосив Яценюк.

У відповідь на репліку одного з представників Російської Федерації, що Росія зробить вступ України в ЄС дуже дорогим, Яценюк зазначив: «Він і так вже дуже дорогий».

«Ми звертаємося до наших російських партнерів виконувати всі двосторонні і багатосторонні міжнародні угоди, підписані та ратифіковані Україною та Російською Федерацією..., поважайте наші суверенні права, як ми поважаємо ваші», – додав Яценюк.

«Tear down this wall» – із таким закликом у 1987 році президент США Рональд Рейган звернувся до президента СРСР Михайла Горбачова щодо знесення Берлінського муру.
XS
SM
MD
LG