Доступність посилання

ТОП новини

Підручники з математики для 1 і 2 класів не можуть використовуватися – експертиза


Підручники «Математика» для 1 і 2 класів не можуть використовуватись у навчальному процесі. Як повідомляє парламентський комітет з питань науки і освіти, до комітету надійшов такий висновок Інституту української мови.

Експерти Інституту дослідили підручники після офіційного звернення комітету і виявили численні мовні (орфографічні, пунктуаційні, граматичні, стилістичні, логічні, а також технічні) помилки, йдеться в повідомленні. Тексти підручників, як ідеться у висновку, суперечать чинним правописним нормам сучасної української літературної мови. Найпоказовіші помилки експерти розписали на 10 сторінках.

Голова комітету з питань освіти і науки Лілія Гриневич направила міністру освіти і науки експертний висновок Інституту української мови для виправлення помилок.

Одночасно голова парламентського комітету запропонувала відомству оприлюднити на сайті Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України експертний висновок до уваги вчителів і батьків – з метою корегування навчального процесу.

Лілія Гриневич заявила, що для підвищення якості підручників необхідна прозора конкуренція на ринку підручників, а вплив на вибір повинні мати практичні освітяни.
XS
SM
MD
LG