Доступність посилання

ТОП новини

Президент Росії пообіцяв геям комфорт на Олімпіаді


(архівне фото)
(архівне фото)
Президент Росії Володимир Путін пообіцяв сьогодні, що його країна зробить усе, щоб забезпечити всім учасниками і гостям зимових Олімпійських ігор у місті Сочі наступного року комфортні умови, незалежно від національності, раси чи сексуальної орієнтації.

За повідомленнями, він сказав це під час зустрічі в Сочі з новим головою Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом.

Як вважають, таким чином російський керівник намагається заспокоїти численних критиків, які різко негативно оцінили запроваджений у Росії наприкінці червня закон, неофіційно відомий як «закон про пропаганду гомосексуалізму».

Росія вже обіцяла, що цей закон не будуть застосовувати до людей, які беруть участь у зимовій Олімпіаді 2014 року; в МОК уже висловлювали задоволення запевненнями Москви, що цей закон не дискримінаційний.

Так званий «закон про пропаганду гомосексуалізму», зокрема, вніс зміни в закон про захист дітей від інформації, яка завдає шкоди їхньому здоров’ю і розвиткові, заборонивши поширення серед дітей також інформації, яка «пропагандує нетрадиційні сексуальні відносини». Зміни внесені і до Кодексу про адміністративні правопорушення Росії: в нього внесли статтю про «пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх», за порушення якої передбачені значні штрафи, а для іноземців також видворення з Росії.

До такої пропаганди закон зарахував «інформацію, що спрямована на формування в неповнолітніх нетрадиційних сексуальних настанов, привабливості нетрадиційних сексуальних відносин, спотвореного уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних сексуальних відносин, або нав’язування інформації про нетрадиційні сексуальні відносини, яка викликає інтерес до таких відносин». При цьому визначень, які відносини вважати традиційними, а які нетрадиційними, закон не дає.

Правозахисники критикують цей суперечливий закон, зокрема, й за те, що його можна використати для покарань за гей-паради та інші публічні акції ЛГБТІ-спільноти чи акції на її підтримку, які теоретично можуть побачити діти.
XS
SM
MD
LG