Доступність посилання

ТОП новини

Янукович боїться Кличка? (Огляд преси)


Київ – На владу треба постійно тиснути. Якщо Юлія Тимошенко залишиться у в’язниці, це означатиме, що режим переміг. Можна буде заарештовувати будь-кого під будь-яким приводом. У Білорусі, коли зламали опозицію, стали можливими такі речі. Про це стверджує експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що вибори 2015 року Янукович проводитиме як Лукашенко. Намагатиметься намалювати собі потрібний результат.

«Багато кому здається, що Кличко здатний змінити країну» – у статті під таким заголовком «Газета по-українськи» стверджує, що Кличко зробив сильний хід, оголосивши про намір балотуватись у президенти. Замість того, щоб виправдовуватись, дав зрозуміти, що Янукович із Партією регіонів боїться його як конкурента. Така заява – непоганий поштовх на початку виборчої кампанії, переконаний експерт видання. Якщо і надалі Кличко реалізовуватиме протистояння «я і Янукович», то зможе притягнути до себе частину електорату Тимошенко. Однак йому вже зараз треба думати, як захищати результат.

Інвестувати в українське житлово-комунальне господарство в його нинішньому стані в змозі хіба що іноземці, констатують експерти газети «День». Мовляв, у держави на «латання дір» у галузі просто немає грошей, а приватні інвестори досі не готові вкладати в ЖКГ через відсутність гарантій повернення коштів. Тому надія залишається лише на міжнародні фінансові організації. Зокрема, на те, що після підписання угоди про асоціацію з ЄС Україна може отримати 3-5 мільярдів доларів інвестицій на повноцінне переоснащення інфраструктури ЖКГ.

Якщо через місяць Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС, українські Правила дорожнього руху, найімовірніше, зміняться. Приміром, в Україну може повернутися техогляд для приватних автомобілів, скасований два роки тому, і з'явиться штраф за пасажирів, не пристебнутих на задньому сидінні. Газета «Сегодня» розібралася, що необхідно знати і виконувати українським водіям, якщо доведеться їздити «по-європейськи».

У місті Єнакієво вже до кінця навчального року відкриються вищий навчальний заклад і два ліцеї. Це, на думку газети «День», дисонує з тим, що відбувається не лише в Україні, а й у самій Донецькій області. Зокрема, там збираються скоротити кількість ПТУ, а Донецький національний технічний університет – один із головних вишів регіону – залишається без опалення і вимушений відправляти викладачів у неоплачувані відпустки. А бібліотека при університеті ось уже понад п’ять років стоїть недобудована через відсутність того самого фінансування. Навіщо створювати ще один виш, якщо й ті, які є, не можуть прогодувати себе? – запитує видання.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG