Доступність посилання

ТОП новини

США припинили прослуховування канцлера Меркель та інших лідерів


Американська газета «Волл-стріт джорнел» повідомила, що президент Барак Обама протягом майже п’яти років не знав, що його розвідка прослуховувала телефонні розмови світових лідерів, включно з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, та що цю програму вже закінчено.

Посилаючись на неназвані джерера, газета пише, що президент Обама довідався про прослуховування телефонних розмов і перевірку електронної пошти після того, як кілька місяців тому він доручив провести внутрішню перевірку діяльності розвідки.

За повідомленням, перевірка виявила, що Агентство національної безпеки перевіряло телефони 35 світових лідерів і що АНБ припинило більшість програм після того, як Білий дім довідався про це.

Офіційні особи заявили, що агентвто вело стільки операцій прослуховування, що непрактичним було б повідомляти про них президента.

Проте німецька газета «Більд ам Зонтаґ», посилаючись на неназваного службовця Агентства національної безпеки, повідомила, що у 2010 році президента Обаму ознайомлено з тим, що американська розвідка вела моніторинг мобільного зв’язку канцлер Меркель.

З того часу АНБ заперечило, що президент будь-коли обговорював імовірні операції, які стосувалися Меркель.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG