Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін тримає питання розрахунків з Росією за газ на контролі – Азаров


Микола Азаров
Микола Азаров
Кабінет міністрів України тримає питання розрахунків з Росією за газ на контролі. Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Уряд тримає це питання на контролі, але це питання насамперед двох господарюючих суб’єктів («Нафтогазу України» і російського «Газпрому») і вони мають розбиратися», – сказав Азаров у відповідь на прохання прокоментувати ситуацію із затримкою розрахунків за спожитий російський газ.

За словами прем’єра, певні проблеми є, але вони не критичні.

Тим часом російська сторона попередила, що Москва може перейти на систему авансових платежів у розрахунках з Україною за газ у зв’язку з наявністю великої заборгованості країни перед «Газпромом».

Як заявив на селекторній нараді у російського прем’єра Дмитра Медведєва голова «Газпрому» Олексій Міллер, Україна не заплатила 882 мільйони доларів, незважаючи на перенесення терміну виплат на 1 жовтня.

«Думаю, необхідно найближчим часом розглянути питання про передоплату, авансові платежі, як це і передбачено в контракті», – сказав Міллер.

Медведєв, зі свого боку, зауважив, що найближчим часом потрібно буде розглянути це питання, тим більше, якщо це передбачено в контрактах, за відсутності відповідної реакції з боку України.
XS
SM
MD
LG