Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація з оплатою російського газу Україною критична – Медведєв


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв
Ситуація з оплатою російського газу з боку України є критичною, заявив прем’єр Росії Дмитро Медведєв на селекторній нараді про заходи щодо зміцнення платіжної дисципліни в сфері постачань газу.

«З боку України вже з’явилися повідомлення, реакція. Вони кажуть, що проблеми з оплатою газу є, але вони не є критичними. Але я вважаю, що проблеми з оплатою є, і вони критичні», – сказав російський прем’єр.

Медведєв наголосив: якщо партнери не виконують зобов’язань, то це відображається в цілому на ситуації в «Газпромі».

Російський прем’єр також підтримав пропозицію голови «Газпрому» Олексія Міллера про переведення розрахунків з Україною на передоплату.

«Якщо це так, то, як ми з вами домовлялися, потрібно остаточно визначитися і вже запропонувати інший механізм розрахунку. Якщо це єдиний вихід, що залишається. Тому що, судячи з усього, і навіть зважаючи на ті висловлювання, які звучать, наші колеги поки що не бачать тут особливих проблем. Якщо не бачать проблем, то платити не збираються. А якщо не хочуть платити, значить, будемо переводити на передоплату», – сказав Медведєв.

Раніше Міллер заявив, що українська сторона не заплатила за газ 882 мільйони доларів, незважаючи на перенесення терміну виплат на 1 жовтня.

Голова українського уряду Микола Азаров визнав, що проблеми в розрахунках є, але, за його словами, вони не критичні.
XS
SM
MD
LG