Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС спростовують інформацію про злом сервера і пошти відомства


У Міністерстві закордонних справ України спростовують інформацію про злом сервера і пошти відомства.

«МЗС здійснило відповідні перевірки, і я можу вам офіційно заявити про те, що ніякого втручання і просочування інформації з офіційного сервера МЗС, а також поштової скриньки МЗС не було», – заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Водночас, за його словами, надійшла інформація про злом резервної пошти посольства України в Азербайджані, яка розміщується на сервері приватного азербайджанського провайдера і нині вже не працює. «Ці документи не є документами з обмеженим доступом, тому ніякої шкоди інтересам України чи Азербайджану завдано не було», – додав представник МЗС.

Як заявив Перебийніс, у зв’язку з цим інцидентом українське зовнішньополітичне відомство вже звернулося до відповідних органів, а також вживає заходів для посилення контролю і безпеки інформаційних потоків.

Раніше на сайті міжнародної хакерської групи Anonymous з’явилося повідомлення про злом серверів провайдера, що обслуговує, за їхніми словами, українське зовнішньополітичне відомство.

Як мовилося в одному з блогів на сайті cyberguerrilla.org, датованому 23 жовтня, серед матеріалів – зокрема, документи посольства України в Азербайджані.
XS
SM
MD
LG