Доступність посилання

ТОП новини

Українцям розповіли про переваги євроінтеграції


Проект Інституту світової політики «Вуличний євроуніверситет: що думають в регіонах про ЄС?» завершив свою роботу. За чотири місяці на центральних площах 18 міст України просто неба відбулися лекції від представників країн-членів ЄС про соціально-економічні переваги євроінтеграції для українців.

Лекторами «Вуличних євроуніверситетів» були: посол ЄС в Україні Ян Томбінський, посол Франції в Україні Ален Ремі, посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух, посол Великобританії в Україні Саймон Сміт, заступник британського посла в Україні Мартін Дей, заступник посла Королівства Швеції в Україні Мортен Енберг, заступник посла ФРН в Україні Анка Фельдгузен.

«Ми були зорієнтовані на ту аудиторію, на тих українців, які чомусь вважають, що можна бути і в Євросоюзі, і в Митному союзі одночасно. Ми намагалися дати їм такі аргументи, які б дозволяли їм непохитно впливати на українську владу, на своїх співвітчизників, які ще сумніваються щодо безальтернативності європейського вибору», – розповів перший заступник «Інституту світової політики» Сергій Солодкий.

У рамках «Вуличних євроуніверситетів» українцям також показували виставку карикатур, присвячених найбільш значущим проблемам європеїзації України. Українські художники – Марина Туровська, Костянтин Казанчев, Ігор Бежук та Олексій Кустовський – створили серію малюнків, що розкривають відмінності життя в ЄС та Україні у більш як 20 сферах.

«Завдяки цьому проекту я ледь не став українським дисидентом, адже на початку кілька моїх карикатур були заборонені Київською міською радою. Все почалося з карикатури, де були зображені українські Карпати і швейцарські Альпи. Я живу в Прикарпатті і знаю як по-варварськи вирубують ліси, забруднюють річки. Тому я хотів показати, що є інший варіант і в Альпах розвивається екотуризм, тваринництво, немає цих величезних гірськолижних курортів», – розповів карикатурист.
Клікніть, щоб переглянути галерею карикатур
Клікніть, щоб переглянути галерею карикатур

Лекції «Вуличного євроуніверситету» пройшли в Києві, Одесі, Дніпропетровську, Вінниці, Чернігові,Ніжині, Полтаві, Кременчуці, Сумах, Конотопі, Кіровограді, Кривому Розі, Миколаєві, Херсоні, Черкасах, Житомирі та Запоріжжі.
XS
SM
MD
LG