Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську чиновника ув’язнили на 5,5 року за хабар


В Івано-Франківському міському суді сьогодні завершився судовий розгляд кримінального провадження проти колишнього директора департаменту архітектури і містобудування Івано-Франківської міської ради Олега Гаркота. Його звинувачували в одержанні хабара в особливо великому розмірі – 30 тисяч доларів.

Вирок суду: позбавлення волі на п’ять років шість місяців, без права протягом трьох років займати керівні посади, з конфіскацією майна, з відшкодуванням 550 тисяч гривень моральних і понад 42 тисячі 300 гривень матеріальних збитків.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на вчорашньому судовому засіданні прокурор просив задовольнити позовні вимоги місцевого забудовника, але не позбавляти волі обвинуваченого.

У своєму останньому слові на тому ж засіданні Олег Гаркот визнав протиправні дії, покаявся і просив суд «не карати суворо». Він, зокрема, просив не застосовувати додаткову міру покарання у вигляді конфіскації майна і зменшити розмір штрафу до мінімального. Адвокат підсудного наголошував на щирому розкаянні підсудного і на тому, що у нього на утриманні двоє неповнолітніх дітей і матір похилого віку.

Сьогодні Олега Гаркота взяли під варту в залі суду. Чоловікові, який має третю групу інвалідності, стало погано. До нього викликали «швидку допомогу».

Місцевий забудовник Віктор Ломей, у якого, за даними слідства, чиновник вимагав хабар, після завершення суду зазначив, що «вироком цілком задоволений».

У жовтні минулого року СБУ і прокуратура повідомили, що керівника департаменту архітектури і містобудування Івано-Франківського міськвиконкому затримали «на гарячому» за хабар у розмірі 30 тисяч доларів. Ці гроші він нібито вимагав від місцевого підприємця за видачу довідки для будівництва багатоповерхового житлового будинку.

Оскільки в автомобілі з Олегом Гаркотом був голова депутатської комісії Івано-Франківської міськради, представник ВО «Свобода» Роман Онуфріїв, свободівці скликали прес-конференцію, де цю справу назвали провокацією проти їхньої політичної сили.
XS
SM
MD
LG