Доступність посилання

ТОП новини

Фракція «Батьківщини» у Дніпропетровській міськраді залишилася без голови


Керівник фракції партії ВО «Батьківщина» у Дніпропетровській міській раді Максим Курячий заявив про вихід із лав «Батьківщини», мовиться у відкритому листі до виборців, оприлюдненому ним сьогодні.

У листі Курячий також заявляє про складання з себе повноваження керівника фракції «Батьківщини» у Дніпропетровській міській раді та про вихід із фракції.

Як наголошує політик, рішення про вихід із партії йому «далося не легко» і пов’язане з принциповими розбіжностями з керівництвом партійної організації щодо питань партійної та депутатської роботи.

«Замість послідовної, системної роботи, вирішення актуальних соціальних проблем наших виборців керівництво партійної організації вимагало від нас участі у чергових виїзних акціях, внесення до порядку денного сесій міської та районних рад декларативних політичних заяв, проведення засідань та заслуховування звітів, інших формальних заходів. Про людей згадували лише тоді, коли потрібно було організувати черговий виїзний пікет», – заявив Курячий.

Оскільки в Україні не діють норми імперативного мандату, обраний за партійним списком Курячий далі залишається депутатом Дніпропетровської міськради.

Водночас в обласній організації «Батьківщини» сьогодні заявили, що вимагають від Курячого повернути партії мандат депутата міської ради.

«Хто з наших колишніх побратимів не відчуває в собі моральних сил бути пліч-о-пліч у лавах опозиції в цей непростий для країни час, хто виявляє слабкодухість, піддається спокусам і тиску, забуває про відповідальність перед виборцями – що ж, вони вільні у своєму виборі. Більше того, для людини, яка вважає себе успішним керівником, справжнім патріотом, конструктивним політиком справа честь скласти мандат депутата міської ради, який йому надала партія», – мовиться в заяві партійного осередку.

Дніпропетровську обласну організацію «Батьківщини» очолює тітка Юлії Тимошенко Антоніна Ульяхіна.
XS
SM
MD
LG