Доступність посилання

ТОП новини

Посол США: піратство віддаляє Україну від ЄС


Посол США Пайєтт: піратство віддаляє Україну від ЄС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт у своїй промові в Києво-Могилянській академії, говорячи про європейське майбутнє України заявив сьогодні, що піратство в інтернеті залишається безконтрольним і ускладнює роботу в Україні передових компаній, які не впевнені в захищеності своєї інтелектуальної власності.

«В Україні експортний ринок програмного забезпечення становить 1,5 мільярда доларів, а внутрішній ринок – 3,5 мільярди доларів. Уявіть, що було б, якби викорінили піратство! Уявіть, що компанії приходили б сюди на постійно, ділилися б своїм ноу-хау і набирали б молодих українських талантів – якби вони були впевнені у захищеності своєї інтелектуальної власності», – сказав дипломат.

Він також звернув увагу на те, що значна частина урядових структур, не кажучи про приватні підприємства і громадян, користується неліцензійним або піратським програмним забезпеченням, а «помилки» у поводженні української влади з організаціями, які збирають роялті, ще більше віддалили Україну від міжнародних стандартів.

«Країна, яка має таких блискучих музикантів, як гурт «Океан Ельзи» і співачку Джамалу, повинна бути стурбована повсюдною присутністю сайтів, з яких можна незаконно завантажувати музичні твори тощо», – додав дипломат.

Виступаючи перед студентами, посол також сказав, що інформаційні технології мають потенціал стати провідною експортно-орієнтованою галуззю української економіки.
XS
SM
MD
LG