Доступність посилання

ТОП новини

Уряд сьогодні розгляне проект угоди з Chevron щодо Олеської площі


Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні розгляне проект угоди про розподіл продукції між Україною, компанією Chevron Ukraine B.V. (належить американській Chevron) і ТОВ «Надра Олеська» про видобуток вуглеводнів на Олеській площі. Про це повідомив прем’єр Микола Азаров.

За його словами, проект угоди передбачає, що компанія Chevron проінвестує 350 мільйонів доларів у розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях.

Загальний обсяг інвестицій очікується на рівні понад 10 мільярдів доларів.

Як заявив Азаров, завдяки реалізації цього проекту буде створено 10-15 тисяч робочих місць, а щорічний видобуток сланцевого газу становитиме 8-10 мільярдів кубометрів.

Прем’єр наголосив, що в разі успішної реалізації цього й інших затверджених урядом проектів із пошуку газу з нетрадиційних джерел Україна може повторити успіх США, які знизили ціну на газ із 460 доларів за тисячу кубів у 2007 році до нинішнього рівня в 110-120 доларів.

«Уже на початку наступного десятиліття Україна з імпортера може перетворитися на експортера газу в Європу», – заявив прем’єр.

У вересні-жовтні Львівська й Івано-Франківська облради дозволили Chevron розробку Олеської газової площі.

У лютому 2012 року Україна оголосила конкурси на укладення угод про розподіл продукції по Юзівській (Донецька і Харківська області) і Олеській (Львівська та Івано-Франківська області) площах із запасами сланцевого газу. В травні 2012 року переможцями конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції на видобуток газу на Олеській і Юзівській площах стали компанії Сhevron і Shell.
Прогнозні ресурси на Олеській площі становлять три трильйони кубометрів газу.
XS
SM
MD
LG