Доступність посилання

ТОП новини

Приміщення вареничної Тимошенко не належало ФДМУ – адвокат


Фонд державного майна ніколи не володів приміщенням, у якому міститься варенична Євгенії Тимошенко, заявив сьогодні адвокат дочки колишнього прем’єра Юлії Тимошенко Андрій Козар.

За його словами, які наводить інтернет-видання «Українська правда», заява начальника регіонального відділення ФДМ у Дніпропетровській області Ганни Миргородської «не відповідає реальним обставинам справи».

Цим приміщенням володіло акціонерне товариство, яке було створене на базі інституту і відчужувало це приміщення юридичній особі, заявив Козар. Так само Фонд держмайна ніколи не володів і невеликими приміщеннями, в яких близькі родичі Юлії Тимошенко вели малий бізнес і які також згадуються в коментарі чиновниці, додав він.

Адвокат також знову заявив, що «те, що відбувається з Євгенією Тимошенко та близькими родичами Юлії Тимошенко, – це виключно політичне переслідування та спроба чинити моральний тиск на Юлію Тимошенко; це не має нічого спільного із законом, а є протиправною дією, спрямованою на позбавлення Євгенії Тимошенко майна».

Сьогодні начальник регіонального відділення Фонду держмайна України у Дніпропетровській області Ганна Миргородська заявляла, що це відділення Фонду виконує рішення суду, за яким приміщення вареничної Євгенії Тимошенко та інші приміщення в тому ж будинку мають бути повернені державі.

За її словами, будівля, про яку йдеться, належала не ФДМУ, а державі, точніше – Міністерству чорної металургії, в ній був Науково-дослідницький та дослідно-конструкторський інститут автоматизації чорної металургії; Фонд держмайна оскаржив договір купівлі-продажу, і суд визнав приватизацію недійсною, й тепер Фонд повертає приміщення будівлі в державну власність.

Учора перший заступник Юлії Тимошенко на посаді лідера партії «Батьківщина» Олександр Турчинов, повідомивши про це рішення суду, заявляв, що, «забираючи останню вареничну, яка є в родини» колишнього прем’єра, влада «позбавляє засобів до існування» цю родину, що, за його словами, є «прикладом політичної помсти». Він також сказав, що Євгенія Тимошенко має намір домагатися справедливості в європейських судових структурах.
XS
SM
MD
LG