Доступність посилання

ТОП новини

МВФ наполягає на підвищенні цін на газ для населення України


Міжнародний валютний фонд продовжує наполягати на підвищенні Україною цін на газ для населення й забезпеченні гнучкості курсу гривні. Про це під час конференції Fitch Ratings повідомив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше.

За його словами, влада України має застосувати всеосяжний пакет заходів для стабілізації ситуації в економіці країни.

«(Необхідно забезпечити) гнучкість обмінного курсу, посилення фінансового сектора, реформування енергетичного сектора, тобто, насамперед, підвищення тарифів», – сказав Ваше.

МВФ також вважає необхідним істотне покращення Україною бізнесу-середовища.

Місія МВФ під керівництвом Ніколая Ґеорґієва працювала в Україні в період з 17 до 29 жовтня. Місія аналізувала економічну ситуацію в Україні і вивчала заходи уряду щодо її стабілізації.

Попередня програма stand-by завершилася у 2012 році. Відтоді українська влада заявляє про необхідність відкриття нової кредитної лінії обсягом близько 15 мільярдів доларів.

Ці кошти в першу чергу необхідні для проведення виплат за попередніми кредитами МВФ – у жовтні-листопаді 2013 року країні належить виплатити фонду три транші на загальну суму 1,57 мільярда доларів. Ще 2,5 мільярда доларів потрібно виплатити в 2014 році.
XS
SM
MD
LG