Доступність посилання

ТОП новини

6 листопада буде вихідним для комунальних підприємств Києва – Попов


Олександр Попов
Олександр Попов
У Києві 6 листопада, день святкування 70-річчя звільнення столиці від фашистських загарбників, буде вихідним для всіх, окрім працівників центральних органів влади. Про це повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«6 листопада в Києві буде вихідним. Учора Кабінет міністрів підтримав нашу ініціативу. Це буде вихідний для всіх, за винятком працівників центральних органів влади – вони працюватимуть», – пояснив Попов.

Водночас, за його словами, для працівників бізнес-структур це є рекомендацією.

Голова КМДА повідомив, що цього дня також не працюватимуть не лише комунальні підприємства, а і школи і дитячі садки.

Необхідність в оголошенні 6 листопада вихідним днем пов’язана з тим, що в столиці відбуватимуться масові акції, в яких візьмуть участь багато жителів столиці, пояснив Попов.

Він оцінив бюджет святкування річниці визволення Києва приблизно в 7–8 мільйонів гривень. Разом із тим він запевнив, що з міського бюджету «жодної копійки на всі ці заходи не використовується». «Тобто, це патріотична тема, яка нас повинна об’єднати. І міська влада організовує таким чином всі ці процеси, щоб залучити людей, які можуть це підтримати. Тому всі заходи, а вони достатньо фінансово немалі, всі абсолютно не мають стосунку до бюджету», – заявив Попов.

Водночас, як повідомили в прес-службі КМДА, лікарні, поліклініки й інші медзаклади в українській столиці 6 листопада працюватимуть у режимі робочого дня.

Напередодні перший заступник міністра Кабінету міністрів Владислав Забарський повідомив, що уряд дозволив КМДА зробити 6 листопада в столиці вихідним днем з нагоди 70-ї річниці звільнення столиці.

За рішенням Кабміну, йдеться не про додатковий вихідний, а про перенесення робочого дня з середи 6 листопада на суботу 9-го.
XS
SM
MD
LG