Доступність посилання

ТОП новини

Луценко назвав призначення нового керівника Львівщини знаком про президентські вибори


Олег Сало, архівне фото
Олег Сало, архівне фото
Опозиційний діяч, колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко назвав сьогодні призначення нового голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Сала «знаковою подією».

Як написав він у своєму фейсбуці, це рішення президента Віктора Януковича – «сигнал… про те, як він планує проводити президентські вибори».

«Їм знову знадобилася «сильна рука, яка не дає слабинки» (за словами Ганни Герман). Сало є спеціалістом із підкидання вибухівки в опозиційну газету, з міліцейського «бєзпрєдєлу», з фальшування результатів виборів. На таку роботу завжди беруть поліцая-зрадника, мерзотника без поняття честі», – написав Луценко.

«Нечисть повертається. Саме вчасно – в ніч на Хелловін», – додав він, згадуючи про англоамериканську традицію передвечора Дня всіх святих 31 жовтня, коли, як вважають, духи мертвих можуть повертатися на Землю.



Народний депутат-регіонал, позаштатний радник президента Ганна Герман сьогодні називала призначення Олега Сала на чоло Львівщини «одним із найбільш вдалих кадрових рішень», які можна було зробити щодо області. «У Львові потрібна тверда рука. Львівщиною має керувати людина, яка знає і любить регіон, працює чітко, не даючи слабинки», – заявила вона, як її цитує прес-служба Партії регіонів.

Президент призначив сьогодні Олега Сала на посаду голови Львівської обласної державної адміністрації. Іншим указом він звільнив із цієї посади дотеперішнього керівника області Віктора Шемчука, а ще одним указом призначив його своїм радником. Причини кадрових змін в указах не уточнювалися.

Олег Сало очолював обласне управління МВС у Львівській області у 2004 році, і під час Помаранчевої революції його звинувачували у зловживаннях владою. Його звільнив із посади тодішній міністр Юрій Луценко. Генпрокуратура порушила проти нього кримінальні справи за порушення виборчого законодавства і зловживання службовим становищем, його оголошували в міжнародний розшук. 2007 року кримінальні справи стосовно Сала закрили «у зв’язку з відсутністю в його діях складу злочину».
XS
SM
MD
LG