Доступність посилання

ТОП новини

Київ втратить особливі відносини з Москвою, підписавши угоду з ЄС – Медведєв


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв
Україна втратить особливі відносини з Росією після того, як підпише угоду про асоціацію з Євросоюзом. Про це в інтерв’ю агентству Reuters заявив російський прем’єр Дмитро Медведєв.

«У нас, якщо говорити відверто, зараз з ними особливі відносини, ексклюзивні відносини. Ці відносини ґрунтуються на цілій низці послаблень, пільг, які застосовуються у постачання їхніх товарів на російський ринок», – заявив Медведєв.

За його словами, після підписання угоди з ЄС, на Україну будуть поширюватися інші правила, і Росія «цього не може не враховувати».

Водночас російський прем’єр заявив, що позиція Росії щодо газу не пов’язана з наміром України підписати угоду з ЄС. «Це закон… Треба платити за поставлені товари», – сказав Медведєв.

Російський прем’єр також не очікує скорочення поставок газу до України і Європи, попри борг Києва у 882 мільйони доларів за поставлене паливо.

Цього тижня російський газовий монополіст «Газпром» заявив, що розгляне питання про переведення України на передоплату і що в нього є можливість зробити це негайно через заборгованість Києва за газ.

Україна планує підписати угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС у листопаді на саміті у Вільнюсі.
XS
SM
MD
LG