Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську протестували проти некомфортних умов пересування містом


У Дніпропетровську протестували проти некомфортних умов пересування містом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00
Молодь Дніпропетровська вийшла на вулиці, щоб домогтися від влади створення комфортних умов для руху в місті різних категорій людей – інвалідів-візочників, мам з дитячими візочками, велосипедистів.

Просто неба, на Європейській площі молоді люди розвісили «сушитися» фотографії, зроблені ними в різних куточках Дніпропетровська, які свідчать про «неєвропейські» умови пересування жителів – відсутність пандусів на соціально важливих будівлях, місць для паркування велосипедів, велодоріжок, східці, непристосовані для дитячих візочків.

Щоб привернути увагу перехожих до свого проекту, хлопці й дівчата одягли на себе в’язанки бубликів і запрошували всіх охочих на імпровізоване чаювання.

Фотовиставка просто неба, за задумом організаторів, мала підняти проблему відсутності в місті інфраструктури для велосипедистів, батьків з дітьми, людей з обмеженими можливостями. Перехожих також агітували подавати інформаційні запити до міської ради щодо коштів з бюджету, використаних на те, щоб зробити пересування містом комфортнішим.

«Ми представили на фото не тільки негативні приклади, як-то відсутність пандусів, ми намагались також показати позитивні зрушення. Приміром, у нас потроху вже з’являються велопарковки, у будівлі облдержадміністрації є столик для пеленання немовлят для мам, які чекають у черзі. Однак негативних прикладів усе ж більше», – сказав один із організаторів акції Микита Проданець.

Під час акції молоді люди також збирали пожертви на створення у місті пандусів та велопарковок.
XS
SM
MD
LG