Доступність посилання

ТОП новини

Колючий дріт на кордоні України з Росією


Колючий дріт на кордоні України з Росією
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:19 0:00

Колючий дріт на кордоні України з Росією

Українсько-російський кордон почали обносити парканом із колючого дроту. Жертвою непорозумінь між Києвом та Москвою стали мешканці прикордонних сіл Луганщини, для яких перетнути кордон віднедавна стало великою проблемою. Адже замість 50 запланованих пунктів пропуску досі облаштовані лише 11. Тож, місцеві мешканці змушені ходити через кордон потайки вночі, перерізаючи колючий дріт.

Прикордонне село Красна Талівка Станично-Луганського району Луганщини межує з російським селом Деркул. У Красній Талівці живе 1300 жителів, десь стільки ж – у сусідньому російському. Від одного села до іншого – 3 кілометра, або 10-15 хвилин на велосипеді. Тут немає місцевого пункту пропуску, тому люди ходили до родичів по обидва боки кордону полем.

Але вже півтора місяця робити це не можуть. Росія почала споруджувати паркан із колючим дротом. І українців вже не пускають навіть із паспортами. Посилають через офіційний пункт пропуску в Тарасівці, до якого – 100 кілометрів. Тож, аби потрапити на сусідню вулицю в Росії, замість 3 кілометрів необхідно подолати 100 кілометрів в один бік. Місцеві мешканці обурені: кажуть, що транспорту немає, а на велосипеді 100 кілометрів не подолаєш.

29.10.2013
Україні вигідно, що Росія посилює кордон – Скіпальський

«Абсолютна більшість нелегальних мігрантів, які йдуть через Україну в Європу, надходять із Росії або Білорусі» – Скіпальський

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG