Доступність посилання

ТОП новини

Неплатоспроможність банків зростатиме? (Огляд преси)


Київ – Переживши торік гостру кризу ліквідності, українська банківська система нібито стабілізувалася. Але, як попереджає «Український тиждень», це враження оманливе: кілька малих банків уже зараз є неплатоспроможними, а згодом до них можуть приєднатися і великі фінустанови. Тижневик інформує, що вкладники вже близько 10 банків заявляють про проблеми з поверненням своїх коштів.

Восени Україною прокотилася хвиля соціальної кризи – пенсіонери , молоді матері, безробітні та комунальники перестали отримувати виплати від держави або гроші надійшли із затримкою. Однак, як попереджає тижневик «Кореспондент», – далі буде гірше. Про причини йдеться в статті «На всіх не вистачило».

У кожному абсурді є тільки частка абсурду, а в кожній дурниці - лише дещиця такої. Але в політичному застосуванні зовсім ірраціональних підходів завжди потрібно знати межу, стверджує тижневик «Коментарі». Бо коли подібна поведінка повторюється, складається враження про його перетворення в єдину концепцію всієї внутрішньої і зовнішньої політики держави, що провокує його цілковиту непередбачуваність в очах всіх партнерів. Тижневик наголошує, що реакція на дії влади з боку громадськості, як лояльної, так і опозиційно налаштованої, все частіше реалізується в гумористичному ракурсі. Це знімає градус напруженості, але навряд чи знижує рівень важливості порушених проблем. Конкретніше йдеться в статті «Влада душить сміхом».

Тільки через популярність зовнішнього незалежного оцінювання знань серед українців досі ніхто з тих, кому воно заважає, не наважився його відкрито скасувати. Але спроби нівелювати значення тестування не припиняються, констатує «Дзеркало тижня». Видання наголошує, що зовнішнє тестування – унікальна реформа вищої освіти. Вона не тільки стала серйозним кроком до чесного вступу до вишів, а й об'єднала суспільство. Тому зараз, коли обговорюються проекти законів про вищу освіту, коли в Міносвіти затверджуються Умови вступу до вишів на 2014 рік, важливо не допустити руйнування та нівелювання ЗНО і забезпечити прозоре зарахування на основі його результатів. Стаття називається «Яка вступна кампанія нам потрібна».

За статистикою ДАІ, українські водії стали більш дисциплінованими, жертв дорожньо-транспортних пригод поменшало, а дороги стали кращими. Однак тижневик «Фокус» наводить кілька причин, щоб засумніватися в цих даних. Ознайомитися з ними видання пропонує в матеріалі «Перегони без правил».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG