Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Росії далі мітингували через «зниклу» учасницю Pussy Riot


Під час одного з попередніх пікетів у Москві на підтримку Надії Толоконникової, архівне фото
Під час одного з попередніх пікетів у Москві на підтримку Надії Толоконникової, архівне фото
У столиці Росії Москві, біля будівлі Федеральної служби виконання покарань, активісти продовжили в неділю серію поодинчих пікетів із вимогами повідомити, де перебуває ув’язнена учасниця російського жіночого феміністського панк-гурту Pussy Riot Надія Толоконникова. Її родичі й адвокати кажуть, що нічого не знають про її долю з середини минулого місяця.

У суботу у прес-службі Федеральної служби виконання покарань повідомляли, що Толоконникову нині етапують із виправної колонії, де та перебувала раніше, до однієї з інших колоній, і після її прибуття родичів повідомлять про це у визначений законом 10-денний термін.

Її вирішили перевести до іншої колонії «у зв’язку зі зверненням засудженої про забезпечення її особистої безпеки» після того, як вона оголосила голодівку, заявивши про погрози вбивства з боку адміністрації та нелюдські умови праці й утримання ув'язнених.

Надія Толоконникова, як і ще одна учасниця гурту Марія Альохіна, зараз відбуває дворічний термін позбавлення волі. Третій засудженій учасниці Pussy Riot Катерині Самуцевич після апеляції такий же термін замінили на умовний, іншим двом у цьому відмовили.

Трьох учасниць Pussy Riot затримали в лютому минулого року після спроби «панк-молебню» зі словами «Богородице-Діво, Путіна прожени!», яку вони, а також іще кілька невстановлених учасниць гурту влаштували у храмі Христа-Спасителя в Москві. Суд вирішив, що такі дії є «хуліганством із мотивів релігійної ненависті».
XS
SM
MD
LG