Доступність посилання

ТОП новини

Футбол: нескінченна агонія «Динамо»


Олег Блохін керує «Динамо» вже понад 13 місяців – від 26 вересня 2012 року. Результату вболівальники так і не дочекалися
Олег Блохін керує «Динамо» вже понад 13 місяців – від 26 вересня 2012 року. Результату вболівальники так і не дочекалися
В українській футбольній прем’єр-лізі сенсаційно завершилося перше коло. В 15-му турі не змогла перемогти жодна з шести команд групи лідерів, а дотеперішні гранди «Шахтар» і «Динамо» взагалі програли. Гірники нічого не змогли протиставити дисциплінованій «Волині», а кияни в Луганську марно шукали шлях до воріт суперника, який після забитого голу дисципліновано пішов у захист. Два історично найкращі клуби України на двох отримали​ 0:4.

Тур розпочався з сенсації в Луцьку. Самовіддані господарі ні в чому не поступалися зірковим гостям, наставник яких Мірча Луческу вирішив перед матчем Ліги чемпіонів проти німецького «Байєра» поберегти частину лідерів. Саме тому на поле стадіону «Авангард» з перших хвилин вийшли Степаненко, Кривцов, Ісмаїлі та Едуардо.

До того ж, пані фортуна щиро посміхнулася футболістам «Волині» – не в кожному матчі два голи стають наслідками рикошетів. Спершу після класного удару Редвана Мемешева м’яч влучив у поперечину, від неї – в спину голкіпера Антона Каніболоцького, а вже від нього – у ворота. Так само і в середині другого тайму – штрафний, два рикошети від гравців «Шахтаря», і все той же Мемешев з кількох метрів «розстрілює» ворота гостей – 2:0.

Головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу вважає причиною поразки гірників у Луцьку те, що новачки команди ще не адаптувалися до вимог українського чемпіонату.

«Ми втратили багатьох важливих гравців, але взяли талановитих новачків. Але талант – це не тільки індивідуальна майстерність, це й повна самовіддача, часом на грані самопожертви, повне взаєморозуміння і награні зв’язки з партнерами», – відзначив наставник чемпіонів України.

«Наші футболісти дуже талановиті вдома, підтримувані публікою. А на виїзді матчі жорсткі, часом навіть жорстокі. До такого не всі звикли», – сказав Мірча Луческу.

Блохін заперечує відставку

Поразки київського «Динамо» прихильники цього клубу сприймають значно критичніше, ніж шанувальники «Шахтаря» невдачі свого клубу. По-перше, гірники навіть після поразки залишилися другими в чемпіонаті, по-друге, кредит довіри до тренера Блохіна менший, ніж до семиразового переможця чемпіонатів України Луческу.

На відміну від донеччан, які в Луцьку поберегли частину «основи», Блохін випустив на поле луганського стадіону «Авангард» всіх найсильніших – за винятком дискваліфікованого Ярмоленка. Вже на дев’ятій хвилині після невдалої гри динамівців у захисті «Зоря» вийшла вперед і розпочалася звична для такого сценарію гра. Коли ж на екваторі другого тайму після дитячої помилки досвідченого голкіпера Шовковського рахунок став 2:0, стало зрозуміло – втрати очок гостям не уникнути.

Показову реакцію Блохіна на логічне запитання про відставку, яке поставив журналіст телеканалу «Футбол», варто почути.

«Та ви що, хлопці… Ви ж мене дістали такими питаннями! То напишіть, що Блохін пішов у відставку. Що за запитання? Чому ви Луческу не ставите це запитання? ВІн теж програв 0:2!» – спересердя відреагував Олег Блохін.

Решта учасників чільної групи зіграла внічию. З однаковими рахунками 1:1 завершилися матчі «Ворскла» – «Металіст», «Металург» (Донецьк) – «Дніпро» і «Карпати» – «Чорноморець».

Перше коло лідери завершили з такими здобутками: «Металіст» має 34 очки, «Шахтар» – 32, «Дніпро» – 31, «Чорноморець» – 29, «Динамо» – 27, «Ворскла» – 25. Варто лише пам’ятати, що «Дніпро» і «Металіст» ще мають у запасі матч 12-го туру, який мають дограти 5 грудня.

До Одеси не літають літаки і не їздять поїзди

Одразу два з восьми матчів 1/8 фіналу Кубка України з футболу не відбулися. Київський «Арсенал» через фінансові проблеми пропустив уже другий офіційний поєдинок – до Тернополя на зустріч із «Нивою» команда не поїхала. Дніпропетровський «Дніпро» фінансується нормально, але в поєдинку з одеським «Чорноморцем» йому, вочевидь, також буде зарахована поразка.

Команда Хуанде Рамоса два дні намагалася вилетіти до Одеси. У вівторок це завадила зробити низька хмарність – аеропорт Одеси не давав посадки. Історія повторилася і в середу – спершу туман не дав стартувати з Дніпропетровська, а згодом після двох кіл над вкритим хмарами одеським аеропортом «Дніпро» повернувся додому. Це сталося вдень, коли до зустрічі залишалися вже лічені години.

Дивна історія – Дніпропетровськ і Одесу розділяють якихось 456 кілометрів, і комфортабельний клубний автобус міг би легко здолати цю відстань навіть за умов туману менш як за 10 годин… Саме так вирішив і делегат ФФУ Віктор Гайворонський. «Чи це форс-мажор? Моя думка – ні. Хто захотів, той приїхав: і арбітри, і делегати», – сказав він.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG