Доступність посилання

ТОП новини

Захист безпритульних тварин в Україні – місія нездійсненна?


Київ – Майже 1000 псів по всій Україні отруїли догхантери лише за вересень цього року. На цьому наголошують захисники тварин, які водночас скаржаться на відсутність адекватної реакції на подібні злочини з боку правоохоронних органів. Тим часом у МВС кажуть, що всіляко зацікавлені у спільному подоланні проблем, пов’язаних з безпритульними тваринами.

10 років тому киянка Наталія Вознюк вперше підібрала на вулиці кошеня і відтоді стала для безпритульних тварин справжньою мамою. Жінка згадує, що все сталося випадково, але відтоді вона просто не може пройти повз чотирилапих, які опинились на вулиці. А відтак нові мешканці у її двокімнатній квартирі з’являються бодай один раз на місяць.

Наразі з Наталею мешкають десятки котів та собак. У кожного з них є власне ім’я. Фотокореспондент Олексій Фурман, який нещодавно зняв сюжет про жінку, згадує, що був приємно вражений умовами, в яких перебувають тварини.

«Коли ти уявляєш собі притулок для тварин, ти уявляєш клітки, погодинне годування, все, що завгодно, але не те, що ти бачиш у Наталі вдома. Це дійсно домівка для цих тварин і вони відчувають себе дуже комфортно», – каже Олексій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG