Доступність посилання

ТОП новини

Україна очікує рішення місії Кокса-Квасневського 14 листопада – МЗС


Пет Кокс (п) і Александр Квасневський
Пет Кокс (п) і Александр Квасневський
Україна очікує заключного звіту спостерігачів від Європарламенту Александра Квасневського і Пета Кокса, який мають представити 14 листопада 2013 року. Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, про це Кожара заявив напередодні на зустрічі із делегацією політичної групи Європейського парламенту «Європейські консерватори та реформісти».

Міністр також висловив сподівання, що угоду про асоціацію ратифікує ще нинішній склад Європарламенту, тобто це відбудеться у першій половині 2014 року.

Кокс і Квасневський мають відвідати Україну 6-8 листопада. Під час свого попереднього візиту вони заявили, що законопроект позафракційного депутата Анжеліки Лабунської про лікування ув’язнених за кордоном за рішенням суду з одночасним звільненням засудженого від покарання є найкращою основою для пошуку компромісу в питанні ув’язненої Юлії Тимошенко.

Вирішення справи екс-прем’єра називають ключовою умовою для підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС цього місяця у Вільнюсі.
XS
SM
MD
LG