Доступність посилання

ТОП новини

Голова комітету відмовився доповідати в Раді через порушення регламенту


Андрій Кожем’якін
Андрій Кожем’якін
Голова Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат від Батьківщини» Андрій Кожем’якін відмовився доповідати щодо законопроекту про прокуратуру. Він заявив про порушення регламенту в сесійній залі.

Під час виступу Кожем’якін заявив, що сьогодні партія влади «намагається нас перегнути через коліно».

Депутат наголосив, що його фракція наполягає на тому, що потрібно затвердити розклад засідань парламенту. За словами Кожем’якіна, вчора профільний комітет мав розглянути три законопроекти стосовно лікування за кордоном екс-прем’єра Юлії Тимошенко, проте це засідання «зірвала Партія регіонів».

«Вона не прийшла. Тобто, їм все одно сьогодні, яка доля чекає Україну», – сказав депутат.

«Я не буду доповідати цю постанову, цей законопроект, тому що ви порушуєте регламент», – сказав Кожем’якін, звертаючись до спікера Володимира Рибака.

Спікер оголосив перерву, яка в триває досі. Рибак запросив лідерів фракцій до себе на консультації перед голосуванням за зняття з розгляду проекту закону про прокуратуру, який був ухвалений парламентом України в першому читанні 14 квітня 2009 року.

Зняття з розгляду даного законопроекту потрібно для того, щоб внести до парламенту президентський законопроект про прокуратуру, який отримав висновки Венеціанської комісії. Крім того, передбачається визнати такою, що втратила чинність, постанову парламенту щодо голосування за даний законопроект в першому читанні.

Сьогодні вранці депутати не змогли затвердити порядок денний на 5-8 листопада. За відповідний проект постанови проголосували 194 депутатів при мінімально необхідних 226.
XS
SM
MD
LG