Доступність посилання

ТОП новини

Даля Ґрібаускайте: тиск Москви спрацював проти Росії


Президент Литви Даля Ґрібаускайте заявила сьогодні, що заходи економічного тиску, до яких вдається Росія проти України, Молдови, Грузії чи Вірменії, як і проти Литви, є контрпродуктивними і працюють проти самої Росії.

Виступаючи на прес-конференції у Вільнюсі, вона звернула увагу, після цих заходів чи то у Грузії, чи в Україні громадська думка все більше звертається в бік Європи і проти цього тиску.

Президент Литви, країна якої нині головує в Європейському союзі, нагадала, що так само й Литва побувала під кількома хвилями такого тиску з часу відновлення своєї незалежності за останні 20 років.

Крім того, вона звернула увагу й на інформаційні війни чи інформаційний тиск Росії проти післярадянських держав, які пішли європейським курсом. За її словами, таку інформаційну війну чи інформаційний тиск Росія вперше застосувала проти України, і досі в деяких російських засобах інформації є багато негативної інформації про Україну. Так само Москва чинить і щодо інших країн.

Як сказала Ґрібаускайте, не дивно, що разом із економічними заходами Росія вдається й до «інформаційних нападів і провокацій» – саме так, за її словами, це оцінюють у Євросоюзі.

У столиці Литви Вільнюсі наприкінці місяця відбудеться саміт учасників ініціативи ЄС «Східне партнерство», на якому Україна сподівається підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом. Такі ж угоди з ЄС мають парафувати на цьому саміті Грузія і Молдова. Так само таку угоду мала парафувати і Вірменія, але після зроблених(як вважають, під тиском Москви) заяв її керівництва про вступ країни до Митного союзу під проводом Росії, членство в якому несумісне з асоціацією з ЄС, із Єреваном ніякого документа укладати вже не будуть.
XS
SM
MD
LG