Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: співпраця з Євросоюзом не має заважати співпраці з Митним союзом


Президент України Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович
Політика зближення з Євросоюзом – це прагматичний крок України, яка обрала європейську модель модернізації економіки у відповідь на виклики глобалізації. Про це на регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму «Стратегічний діалог щодо майбутнього України» заявив президент України Віктор Янукович.

У той же час він наголосив на важливості співпраці з країнами євразійського простору. Експортна залежність української економіки диктує необхідність виходити на нові для України ринки збуту продукції, оскільки у найближчі десять років конкурентні переваги на традиційних ринках збуту продукції вичерпаються, зауважив Янукович.

«Ми не можемо собі дозволити, щоб умовою співпраці з одним союзом було припинення співпраці з іншим. Ми бачимо, що обрана Україною модель співробітництва зі стратегічними партнерами, зона вільної торгівлі є найбільш прийнятною для України на сучасному етапі розвитку», – зазначив президент.

Регіональне засідання Всесвітнього економічного форуму проходить в Україні вперше. Віктор Янукович висловив сподівання, що «міні-Давос» пройде на високому рівні і дасть чіткий сигнал країнам Євросоюзу напередодні саміту у Вільнюсі, що Україна готова до поглиблення співпраці.
XS
SM
MD
LG