Доступність посилання

ТОП новини

У Києві влаштували парад


У Києві до 70-річчя визволення Києва від німецько-фашистських загарбників провели військово-історичний парад. Хрещатиком у рамках військово-історичної ходи проїхали зразки радянської військової техніки.

Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко повідомив, що у військово-історичній ході взяли участь понад тисяча людей і 21 одиниця військової техніки.

Слідом за військовими машинами пройшли підрозділ барабанщиць Національної академії внутрішніх справ, роти курсантів цієї академії у формі піхотинців, авіаторів, моряків, рота Військового інституту телекомунікацій та інформатизації Національного технічного університету «КПІ» у формі козацького підрозділу часів війни, роти жінок-курсантів у формі медсестер та авіаторів, рота ліцеїстів, батальйон почесної варти внутрішніх військ МВС України.

6 листопада виповнюється 70 років визволенню Києва від німецько-фашистських загарбників.

Наказ визволити Київ саме цього дня, на 26-у річницю Жовтневої революції, віддав Йосип Сталін.

Історики стверджують: якби радянські генерали не поспішили виконувати його забаганку визволити місто саме до річниці революції за будь-яку ціну, можна було б врятувати тисячі солдат.

За офіційними даними, у боях за Київ і Дніпро загинули 117 тисяч осіб. Проте існує версія, що кількість жертв була понад мільйон.
XS
SM
MD
LG