Доступність посилання

ТОП новини

Комітет рекомендує Раді ухвалити законопроект Януковича про прокуратуру


Профільний комітет рекомендує Верховній Раді підтримати в першому читанні президентський законопроект про прокуратуру.

За таке рішення комітету на сьогоднішньому засіданні проголосували дев’ять народних депутатів, проти – шість, утримався – один.

Члени комітету також вирішили створити в комітеті робочу групу, яка доопрацьовуватиме цей законопроект до другого читання.

Водночас комітет не підтримав пропозицію рекомендувати парламенту взяти за основу альтернативний законопроект про прокуратуру, розроблений опозицією.

Тепер члени комітету мають розглянути законопроекти, покликані вирішити питання ув’язненої Юлії Тимошенко. Спочатку ці документи стояли першим питанням на порядку денному комітету. Але більшістю голосів – 9 проти 6 – було ухвалене рішення спочатку розглядати законопроекти про прокуратуру.

Всього в парламенті зареєстровано чотири законопроекти, що відкривають можливості для лікування екс-прем’єр-міністра Тимошенко за кордоном. Це, зокрема, законопроект, внесений лідерами опозиційних фракцій Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком і Олегом Тягнибоком, а також законопроекти, внесені позафракційними депутатами Анжелікою Лабунською, Сергієм Міщенком і Володимиром Купчаком.

Місія Європарламенту Кокса-Квасневського заявляла, що необхідний консенсус з приводу лікування засуджених осіб за кордоном потрібно шукати на основі законопроекту Лабунської. Опозиція з цим погодилася, але в Партії регіонів заявили, що в нинішньому вигляді за це законопроект голосувати не буде.
Верховна Рада завтра першим питанням планує розглянути чотири законопроекти щодо лікування ув’язнених за кордоном.

Питання колишнього прем’єра в ЄС називають визначальним для підписання угоди про асоціацію з Україною. Київ планує підписати цей документ на саміті у Вільнюсі наприкінці цього місяця.
XS
SM
MD
LG