Доступність посилання

ТОП новини

Польська PGNIG розірвала контракт із «Нафтогазом»


Польська державна нафтогазова компанія PGNIG розірвала контракт з НАК «Нафтогаз України» на імпорт газу до Польщі, який українська компанія перестала виконувати з 2011 року. Про це польська компанія повідомила у середу у звіті на Варшавській фондовій біржі, передає УНІАН.

«Нафтогаз України» вперше припинив поставки газу до Польщі за контрактом у вересні 2010 року, однак за місяць відновив їх після протестів PGNIG.

Після цього з 2011 року польська компанія безуспішно намагалася добитися відновлення поставок законтрактованих близько 200 мільйонів кубометрів газу для потреб прикордонних із Україною регіонів Польщі.

Українська компанія пояснила припинення поставок змінами національного законодавства, які забороняли їй експортувати видобутий в Україні газ.

Згідно з повідомленням PGNIG, розірвання договору, який мав діяти до 2020 року, не вплине на польську економіку і поставки газу споживачам у прикордонному регіоні.

Там також зазначили, що «рішення про розірвання договору не закриває дороги до відновлення співпраці з українським партнером у майбутньому на нових торгових умовах з використанням існуючої польської і української газотранспортної інфраструктури».
XS
SM
MD
LG