Доступність посилання

ТОП новини

На виборах у США демократи «взяли» Вірджинію, республіканці – Нью-Джерсі


На виборах губернатора Вірджинії, що пройшли у вівторок, з незначною перевагою переміг один з керівників Демократичної партії Террі Маколіфф, якому протистояв фаворит «Руху чаювання» республіканець Кен Кучинеллі.

За даними виборчої комісії штату, після підведення підсумків на 100 відсотках дільниць Маколіфф – близький друг екс-президента Білла Клінтона – отримав 48 відсотків голосів, а генеральний прокурор Вірджинії Кучинеллі – 45 відсотків.

Його перемога закріпила за Вірджинією статус коливного штату напередодні проміжних виборів до Конгресу у 2014 році і президентських виборів 2016 року.

56-річний Маколіфф спробував зв'язати свого суперника з жовтневим частковим закриттям федерального уряду, провину за яке більшість американців покладають на республіканців і особливо на «Рух чаювання».

Вірджинія серйозно постраждала від закриття держустанов, оскільки вона значно більше залежить від федеральних виплат і контрактів, ніж інші штати.

У Нью-Джерсі республіканський губернатор Кріс Крісті з легкістю домігся переобрання, що підвищило його шанси на участь в боротьбі за Білий дім в 2016 році як кандидата, який користується підтримкою по всьому політичному спектру.

На думку політичних експертів, перемога Крісті, відомого своєю прямою і жорсткою риторикою, зміцнить його позицію на національній політичній арені.

У місті Нью-Йорк, виборці обрали на посаду мера Білла де Блазіо – першого з 1989 року демокракта. Він замінить мільярдера-республіканця, який став нехалежним, Майкла Блумберґа, який керував Нью-Йорком 12 років.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG